Gyakran Ismételt Kérdések:

Mechanikus számkombinációs zár jellemzője:
Előnyükre válik, hogy még a kulcsos zárakhoz képest is, kisebb a mechanikus számkombinációs zárak meghibásodása. Még nedves környezetben (fürdőszoba, pince) is jól működnek, mert általában olyan anyagokból készülnek, amelyek nem rozsdásodnak össze (réz, alumínium, spiáter, műanyag). Hátrányuk viszont, hogy több felhasználó esetén el kell áruljuk a számkombinációt.
Fix számos mechanikus számzárak:
Előnyük, hogy nincs bennük sok alkatrész, szinte a legegyszerűbb zárak közé sorolhatóak, mégis nehéz kinyitni őket illetékteleneknek. Hátrányuk, hogy nem lehet átkódolni az ilyen zárakat új számkombinációra, így ha ilyen zárral szerelt széfje van, ne árulja el a kódot illetékteleneknek.
Kódolható mechanikus számkombinációs zárak
Jellemzően hosszú élettartamúak, szabványos helyükre elektromos zár szerelhető. A megrongálásnak is jól ellenállnak, különösen a fém számtárcsákkal szerelt zárak. Bármikor át lehet kódolni őket, a megfelelő kódoló kulcs segítségével. Minden zárhoz 1 db kódoló kulcsot mellékelnek a gyártók és forgalmazók, ezért őrizze meg gondosan. Ezt a kulcsot tárolhatja a páncélszekrényében, hiszen a kód átállításához ki kell nyitni az ajtót.
3 tárcsás mechanikus számzáraknak 1 millió számkombinációs lehetőségük van.
4 tárcsás mechanikus számzáraknak 10 millió számkombinációs lehetőségük van.

Elektronikus számzár jellemzője:
Élettartamuk változó lehet. Összességében 3-16 szám megadásával nyithatóak, típustól függően.
Az általános elektromos számzárak egy felhasználó kóddal nyithatóak.
A nagybiztonságú elektromos számzárak, már több felhasználói kódot tudnak, rendelkeznek időzárral, riasztóba köthetők, így csendes riasztást is leadhatunk velük.
Hátrányukra írható, hogy a nedves/párás környezet nem tesz jót nekik, zárlatosak lehetnek és sok esetben végleg bezáródnak.

Fali széfek telepítése/beépítése:
A megvásárolt fali széfet nem elég berakni a ruhás szekrénybe, vagy az ágy alá. Mert a fali széfek kicsi súlya miatt ellophatják a benne tárolt értékekkel együtt. Ha a vásárolt széf rendelkezik MABISZ ajánlással, nézzük meg azt, hogy B, C vagy D jelű minősítést kapott. Ennek megfelelően építsük, vagy építtessük be tartószerkezeti falba. 

Kapcsolat:
Nyitrai András EV. Nyilvántartási szám: 55571937
Adószám: 56871821-2-41
Székhely: 1046. Budapest, Kiss Ernő utca 2.
Műhely: 7094. Koppányszántó, Rákóczi u. 131.
nyitraiandras@gmail.com
Tel: +36 30 297 95 91