Arnheim típusú páncélszekrények:

ARNHEIM S.J.
Berlin - Budapest
...azok az öreg "mackók"!
Az 1833-ban alapított, Európa első és legrégibbi pénzszekrény-gyártója, Őfelsége a Német Császár és Porosz Király udvari szállítója volt. Címerében a nyakához láncolt kulcsot tartó medve áll.

 

Kapcsolat:
 Mobil:
 +36-30/297-95-91 (MMS, Viber, WhatsApp)
 
Telefon:
 +36-1/788-41-68
 E-mail: info@luxenn.hu
 Műhely: 1046. Budapest, Erkel Gyula utca 30
 Előzetes bejelentkezés szükséges.

Vállaljuk Arnheim S. J. páncélszekrény műszaki nyitását, szakszerűen, kellő hozzáértéssel végezzük. Bár sok az egyedi zárterv alapján készült páncélszekrény zár. Az Arnheim S. J. az első olyan gyár, amely kitalálta a rendkívül nehezen kinyitható és nem manipulálható kör alakú zárat Arnheim Protector néven.
Az Arnheim S. J. csak kulcsos zárakkal szerelt páncélszekrényt és lemez iratszekrényt gyártott, nagyon ritkán egyedi mechanikus számzárakkal is találkoztunk már. Később a modernizálás jegyében - és hogy a biztosító társaságok elfogadják - mechanikus és elektronikus és időzáras számkombinációs zárakat szereltek rájuk.
A bezárt páncélszekrény kinyitása után, a meglévő zárakhoz  új kulcsokat tudunk készíteni. Zárcsere is megoldható, de ahhoz kisebb belső átalakítás szükséges lehet.
Zárak javítását, zárak felújítása, kiegészítő zárak felszerelését is el tudjuk végezni.
Kulcskészítést (széfzár alapján),
Zár átalakítást,
Széfzár átkódolást,
Eseti vagy szerződéses szervizt.

 

Az Arnheim S. J. páncélszekrényeket nem könnyű feltörni. Sajnos manapság már egyre kevesebb a darabszámuk és folyamatosan csökken. A rendkívüli előnyük, hogy kifejezetten a megrendelő kívánsága alapján gyártották a legoptimálisabb biztonsági fokozat szerint. Egyik páncélszekrény fala sem tömör acélból készül, az egyszerűbbek 3-5 milliméteres acél lapokból áll, a komolyabb kategóriájú páncélszekrényeké elérheti a 10-12 millimétert is. De az Arnheim S. J. páncélszekrények közül van amelyiknek külső acél palástja eléri a 30 millimétert is. majd ezt követi legalább 8-14 cm betonréteg is.  A vastag anyaghasználattól masszív az Arhneim S J páncélszekrény, de ettől rendkívül nehezek is. Egy közepesen átlagos méretű Arnheim páncélszekrény 600 kilogramm is lehet, nagyobb méretbem sem, ritka a 2-4 tonna súlyú páncélszekrény. Ezáltal nem alkalmas olyan épületekben elhelyezni a földszintre sem, ahol alatta pince vagy mélygarázs található. Pincébe vagy emeletre történő elhelyezésre az épület építésekor kell gondoskodni.